Så sköter du om dina läppar efter en fillerbehandling

Jobba med Restylane

Så sköter du om dina läppar efter en fillerbehandling

Så sköter du om dina läppar efter en fillerbehandling

Efter en läppbehandling med fillers bör du ta hand om dina läppar för att garantera ett långvarigt resultat och motverka onödig svullnad och obehag.                         
Den estetiska läkaren Michela Zazzaron från Italien talar ofta på internationella konferenser om estetisk medicin. Hon utbildar även inom injektionstekniker och icke-invasiva föryngrande behandlingar. Här är hennes bästa råd om hur du sköter om läpparna efter en fillerbehandling.

 

1. Varsam massage            

Ge läpparna en mycket varsam massage. Föreställ dig att du kavlar ut en deg med en kavel. Tryck försiktigt läpparna mellan tummarna och pekfingrarna och rulla läpparna mellan fingrarna. Massera läpparna de första 2–3 dagarna efter en läppinjektion.

 

2. Naturligt växtbalsam

Efter behandlingen applicerar Michela Zazzaron ett balsam med arnica på behandlingsområdet. Arnica, eller slåttergubbe på svenska, är en växt som främst växer i Europa och Sibirien och har traditionellt använts för att lindra svullnad och smärta. Hon rekommenderar att man applicerar arnica de första 2–3 dagarna efter en läppinjektion.

 

3. Is

Michela föreslår även att man använder en kylpåse under de första dagarna efter behandlingen för att lindra svullnad och obehag.           

Det slutgiltiga resultatet av en läppbehandling syns vanligtvis efter 1–2 veckor.