Testa Restylane® Eyelight™ om du tycker att du alltid ser trött ut

Testa Restylane® Eyelight™ om du tycker att du alltid ser trött ut

Ett trött utseende är ett vanligt bekymmer. Många kvinnor som män, oavsett ålder, upplever att de ser trötta ut, med mörka ringar under ögonen, trots att de är utvilade. En av de vanligaste orsakerna till att man ser trött ut är en brist på volym i det så kallade tear trough-området. Fillers under ögonen – till exempel Restylane Eyelight – kan hjälpa den som vill få ett piggare utseende.

 

Vem tycker om att se trött ut?

Att se trött ut, med fördjupningar och mörka ringar under ögonen, vill ingen, och i synnerhet inte när man känner sig pigg och utvilad.

Enligt en ny undersökning anser många att deras trötta utseende inte alls stämmer överens med hur de känner sig. Andra upplever att det får dem att känna sig äldre än vad de är.1

”När jag ser mig själv i spegeln tycker jag alltid att jag ser trött ut. Även när jag känner mig pigg.” (Kvinna, 34–44, Finland)1

 

En av de vanligaste orsakerna till ett trött utseende är brist på volym i tear trough-området

Ett trött utseende kan ha olika bakomliggande orsaker. Det kan bero på hyperpigmentering, som färgar huden under ögonen i en mörkare nyans. En annan möjlig orsak till att man ser trött ut är ytliga vener.

Men oftast beror ett trött utseende på en minskad fettvolym i det så kallade tear trough-området.

När vi tappar (eller helt enkelt saknar) volym i tear trough-området uppstår en hålighet, en fördjupning, under ögonen. Fördjupningen hindrar ljuset från att reflekteras, vilket ger intrycket av att man har mörka partier under ögonen och därför ser trött ut.

 

Fillers under ögonen kan kompensera för volymförlusten

Det finns olika estetiska behandlingar för ett trött utseende, beroende på vad den bakomliggande orsaken är. En kvalificerad vårdgivare kan ge dig råd om vilken behandling som är bäst i just ditt fall.

Men när det gäller volymförlust i tear trough-området, är den självklara lösningen att tillföra volym. Syftet med behandlingen är att fylla ut fördjupningen så att området blir slätt och ljuset kan reflekteras på ett annat sätt från huden.

 

Vilken typ av problem med området under ögonen kan man behandla med Restylane Eyelight?

När rekommenderas en behandling med fillers under ögonen? Om man har en typisk fördjupning i tear trough-området kan denna behandlas med en injicerbar filler under ögonen.

Som förklarats ovan kan det dock finnas många olika orsaker till att man har ett trött utseende. En filler under ögonen kan inte lösa alla problem. En kvalificerad vårdgivare kommer att kunna bedöma vilket typ av behandling som är mest lämplig för dig. En individuell behandlingsplan, där du inte bara behandlar tear trough-området, utan även omgivande vävnader, kan behövas i just ditt fall.

 

Vilken typ av fillers bör användas under ögonen?

En filler som används under ögonen måste vara relativt fast och inte så flexibel. Du vill inte att fillern som läggs under ögat ska flyta ut och plattas till med tiden. Då kommer du nämligen att se trött ut igen.

Nästan alla fillers idag är baserade på hyaluronsyra. Det är en vattenbindande substans som finns i hela kroppen, till exempel i hud, ögon och leder.

Naturlig hyaluronsyra bildas och bryts ner på en dag eller så. För att hyaluronsyran i fillers ska bestå under en längre tid ”stabiliseras” den med hjälp av en tvärbindningsteknik. Genom att tvärbinda hyaluronsyramolekylerna bildas en tredimensionell matris – en transparent gel – som kan vara i flera månader efter att den injicerats. Det gör filler under ögonen till en långvarig lösning på ett trött utseende.

 

ANPASSAD: Restylane Eyelight är anpassad för behandling av trötta ögon

En anpassad lösning för tear trough-området är Restylane Eyelight, en injicerbar, hyaluronsyrabaserad filler. Restylane Eyelight behandlar roten till problemet, det vill säga bristen på volym, genom att fylla ut fördjupningarna.2,3

När tear trough-området är slätt och utan fördjupningar kan ljus reflekteras. Du kommer inte längre att se trött ut, utan istället ha en pigg och klar blick.

 

BEPRÖVAD: Tear trough-fillers framställs med hjälp av den beprövade geltelkniken NASHA®

Restylane Eyelight har rätt egenskaper för behandling av tear trough-området.2,3

För att framställa Restylane Eyelight används en mycket speciell tvärbindningsteknik vid namn NASHA. Med den här tekniken krävs bara en ytterst liten modifiering av hyaluronsyran för att framställa gelen.

Med NASHA tvärbindningsteknik framställs fastare geler som är idealiska för tear trough-området vid behandling av trötta ögon.2,3

En sak som är bra att veta är att Restylanes NASHA gelteknik har använts av vårdgivare i över 25 år.4 Hittills har mer än 50 miljoner behandlingar med Restylane fillers utförts, inklusive tear trough-behandlingar för att motverka ett trött utseende.4

 

REKOMMENDERAD: Vårdgivare rekommenderar Restylane Eyelight

Restylane Eyelight rekommenderas av vårdgivare runt om i världen.2,3 Restylane Eyelight ingick nyligen i en klinisk studie som omfattade både män och kvinnor i åldern 23–68 år.2 Studien visade att:

  • 83 % var nöjda eller mycket nöjda med sin tear trough-behandling. Kom ihåg att ett trött utseende ofta inte kan behandlas enbart med fillers under ögonen. Trots det var den totala tillfredsställelsen bland studiens deltagare mycket hög.
  • 82,9 % såg fortfarande en märkbar förbättring efter 6 månader. Som har förklarats tidigare kommer din kropp gradvis att bryta ner tear trough-fillern. Hur snabbt detta sker skiljer sig från person till person. Studien visar dock tydligt att effekten överlag är långvarig.
  • 94,3 % skulle göra om behandlingen och rekommendera den till en vän.

 

Gör det ont? Jag tycker inte om sprutor …

En tear trough-behandling tar bara några minuter. Restylane Eyelight innehåller lokalbedövning, lidokain, för smärtlindring. Din vårdgivare kan även applicera en kräm eller gel som innehåller lidokain före behandlingen.

I allmänhet kommer behandlingen att gå snabbt och vara så gott som smärtfri. Du kommer att kunna gå tillbaka till arbetet direkt efteråt.

 

Vilka är biverkningarna?

Biverkningar är normalt lindriga. Kom ihåg att diskutera alla potentiella biverkningar med din vårdgivare före behandlingen.

 

Hur länge varar behandlingen?

Behandlingens varaktighet varierar från person till person, men vanligtvis handlar det om flera månader.2 Vissa människor tenderar att bryta ner hyaluronsyran snabbare än andra. Restylane Eyelight varar länge men inte för alltid. Det innebär att du kan anpassa och finjustera din tear trough-behandling över tid.

Kom ihåg att tear trough-området är ett känsligt område. Du behöver därför rådgöra med en kvalificerad vårdgivare när det gäller den här typen av behandling. Det här är oerhört viktigt!

Vill du veta mer? Rådgör med en kvalificerad vårdgivare i ditt närområde. Hitta en klinik här.

 

References

  1. Data on file (MA-46075) European market survey by Opticom and Galderma, Q4 2020.
  2. A.Nikolis et al. A Randomized, Crossover-Controlled Evaluator-Blinded Trial Evaluating Cannula- Vs Needle-Assisted Hyaluronic Acid Injections for Infraorbital Deformities. ASJ 7-2021.
  3. Data on file (MA-49047).
  4. Data on file (MA-39680).