Läppfillers för naturligt mjuka och fylliga läppar

Läppfillers för naturligt mjuka och fylliga läppar

Studier visar att de flesta vill ha läppar med naturligt utseende1. Mjuka, kyssvänliga läppar som står i proportion till övriga ansiktsdrag. Många som funderar på läppfillers oroar sig för att deras läppar ska se onaturliga ut efter behandlingen och att de ska få så kallade ”ankläppar”. Med en kvalificerad behandlare och rätt sorts produkt kan du emellertid få det naturliga resultat du vill ha.

Vad är en läppfiller?

Nästan alla fillers som används idag innehåller geler baserade på hyaluronsyra (HA). Hyaluronsyra är ett ämne som förekommer naturligt i kroppen. Det binder stora mängder vatten och gör på så sätt kroppens vävnader mjuka och flexibla – inte minst läpparna! Den kroppsegna hyaluronsyran bildas och bryts ner inom loppet av 1–2 dagar. Därför har den hyaluronsyra som används i fillers stabiliserats så att effekten av behandlingen varar i minst 1 år.1 

En icke-permanent behandling

Genom att söka upp en kvalificerad behandlare kan du försäkra dig om att du får de naturligt mjuka och fylliga läppar du vill ha. Eftersom hyaluronsyrafillers bygger på hyaluronsyra som förekommer naturligt i kroppen, bryter kroppen gradvis ner fillern. Det innebär att du behöver göra underhållsbehandlingar för att bibehålla effekten, men även att resultat som du kanske inte är så nöjd med försvinner efter ett tag.

Skönhet ligger i betraktarens ögon

Vi har alla olika uppfattningar om vad skönhet innebär och vilken version av oss som är den bästa. Det är individuellt vilket resultat man vill uppnå med behandlingen.

Ledande behandlare rekommenderar behandlingar som ger läpparna ett naturligt utseende som är proportionerligt med övriga ansiktsdrag. Plastikkirurgen Luiz Avelar från Brasilien säger: ”Ett bra resultat är enligt mig ett resultat som ingen lägger märke till, det vill säga ett naturligt resultat.”

En kvalificerad behandlare vet även när det inte är lämpligt att utföra en behandling: ”2016 kallade The Guardian mig för ’doktor Nej’. Jag säger nej till många, eftersom kunderna lätt förlorar sitt objektiva omdöme”, säger Kuldeep Minocha, estetisk läkare i Storbritannien. ”Jag tror att vi som läkare måste sätta gränser och avgöra vilka behandlingar som ska utföras och vilka som inte ska det. Det innebär ibland att man måste säga nej, och det är väldigt viktigt ur etisk synpunkt.”

Att välja rätt typ av filler

Tekniken för fillerbehandlingar har utvecklats och blivit mer specialiserad med tiden. Numera finns flera typer av fillers för olika typer av behandlingar i olika områden. Fastare hyaluronsyrageler används för att korrigera linjer och rynkor eller för att skapa struktur hos till exempel käklinje och näsrygg. De hyaluronsyrageler som används i läppfillers är mjukare och mer flexibla. Samtidigt måste läppfillers vara tillräckligt fasta för att bevara volymen och stadgan under längre tid. Det är avgörande att använda rätt typ av läppfiller för att få naturliga, fylliga läppar.

Från tunna läppar till naturliga, fylliga läppar med rätt typ av läppfiller

Med de specialiserade läppfillers som används idag är det möjligt att uppnå naturliga resultat. Nedan visas en närbild av den gel som användes i studien. Gelen är specialutvecklad för läpparna – mjuk men med viss fasthet för att skapa fylliga läppar som känns och ser naturliga ut.

Undvik ankläppar

För att ge volym åt tunna läppar gäller det inte bara att välja rätt läppfiller utan även om att välja rätt teknik. De flesta vill undvika överbehandlade läppar. Dessa kan se stela ut eftersom det inte finns så mycket utrymme kvar för mjuka läppar. Om du har mycket tunna läppar från början kan det vara bra att bygga upp volymen gradvis genom att göra 3–4 behandlingar under det första året.

Din behandling

Kontakta alltid en kvalificerad behandlare

För att uppnå önskat resultat bör du alltid kontakta en kvalificerad behandlare som du känner att du kan lita på och som förstår dina personliga skönhetsmål. Det kan vara svårt att veta var man ska börja – hur hittar du rätt behandlare för dig? I denna artikel går vi igenom fem steg som hjälper dig att hitta en klinik som ger dig de resultat du vill ha.

Hitta en klinik du kan lita på

 

Referenser:

  1. Andriopoulos B et al. Poster presented at AMWC 2019.; Data on file (MA-39364).; Rzany B et al. Dermatol Surg 2017;43:58–65.; Narins RS et al. Dermatol Surg 2008;34:S2–S8.; Talarico S et al. Dermatol Surg 2015;41:1361–1369.; Ascher B et al. Dermatol Surg 2017;43:389–395.; Hilton S et al. Dermatol Surg 2018;44:261–269.
  2. Said H, Sattler G, Berg AK, Samuelson U, Wong C. Randomized, Evaluator-Blinded Study Comparing Safety and Effect of Two Hyaluronic Acid Gels for Lips Enhancement. Dermatol Surg 2018;44:261–269.