Hitta en klinik du kan lita på

ffff

Estetiska behandlingar med fillers har genomförts i många år. Dessa typer av behandlingar har en fastlagd säkerhet och miljontals kunder är nöjda med sina resultat. Men det kan vara svårt att hitta en klinik du kan lita på. Nuförtiden finns det ett överflöd av information om estetiska behandlingar på internet och enorma mängder reklam på Instagram och andra sociala medier. Det kan vara svårt att filtrera all denna information. Vilken information kan du lita på?

 

5 steg

  1. Sök i nationella register över certifierade estetiska behandlingsspecialister eller prata med bekanta som har genomgått en estetisk behandling.
  2. Börja med ett fåtal kliniker och kontrollera deras meriter samt att de håller högsta standard vad gäller kundsäkerhet och etik.
  3. Försäkra dig om att de produkter kliniken använder håller hög kvalitet.
  4. Välj en klinik vars syn på skönhet överensstämmer med din.
  5. Boka en konsultation.

Börja med en bred sökning

Du kanske har sett reklam om en klinik och deras estetiska behandlingar på Instagram eller Facebook, men att boka ett möte enbart utifrån en flott annons är inte att rekommendera. Många länder har nationella register över certifierade estetiska behandlingsspecialister som dermatologer, plastikkirurger och så vidare. Det kan vara ett bra ställe att börja på när du letar efter en klinik. Där kan du få relevant information och hitta kliniker i ditt område. Ett annat alternativ kan vara att lyssna på rekommendationer från bekanta som är nöjda med sina estetiska behandlingar.

 

Försäkra dig om att kliniken håller högsta standard

När du har hittat en eller ett fåtal kliniker som erbjuder de estetiska behandlingar du letar efter kan du börja titta närmare på dem. Besök deras webbplats för att ta reda på vad de är specialiserade på och vad de har för kvalifikationer. Försäkra dig om att kliniken håller högsta standard genom att titta på:

  • Behandlarnas utbildning och kvalifikationer (examen som läkare, tandläkare eller sjuksköterska)
  • Klinikens rutiner för kundsäkerhet
  • Om de produkter kliniken använder håller hög kvalitet

Kliniken bör även erbjuda konsultation före alla typer av behandlingar.
Klicka här för att hitta din lokala klinik ›› 

 

Titta närmare på produkterna

Det är viktigt att kliniken använder kliniskt beprövade produkter, t.ex. att produkterna har genomgått förkliniska och kliniska tester. Om produkten dessutom har funnits på marknaden under längre tid och använts på ett stort antal kunder, kan du känna dig extra säker.

Vad gäller estetiska behandlingar med fillers, finns det numera olika typer av fillers för olika användningsområden. Fillers med fastare gel används för att återbygga struktur medan fillers med mjukare gel används för att ge extra volym. Väletablerade varumärken har ett brett sortiment av olika typer av fillers. Om du funderar på att göra en behandling med fillers, ska du med andra ord leta efter ett varumärke med ett brett produktsortiment så att behandlaren kan använda precis den typ av filler som passar för just din estetiska behandling.

 

Försäkra dig om att klinikens syn på skönhet överensstämmer med dina preferenser

Skönhet är i stor utsträckning beroende av din personliga uppfattning, så det är viktigt att du inte bara gör en bedömning av klinikens kvalifikationer och de behandlare som arbetar där, utan även av deras stil och framtoning. Det ger dig en bra uppfattning om hur de ser på skönhet. Försäkra dig om att du känner dig bekväm med klinikens syn på skönhet och estetik, för det betyder att de kommer att ha en god förståelse för dina problem och önskade resultat.

Sist men inte minst, fatta inga förhastade beslut. När du väl har hittat en klinik som känns rätt för dig bör du boka en konsultation och prata mer om vad de kan göra innan du bestämmer dig.