Återställ ett åldrande ansikte eller insjunkna kinder med en kollagenbehandling

vv

Vårt ansikte genomgår flera förändringar när vi blir äldre. Benresorption samt förlust av ansiktsfett och kollagen i huden bidrar alla till ålderstecken som insjunkna kinder och mindre fyllighet i ansiktet. Betyder det att vi måste genomgå flera olika estetiska behandlingar om vi vill återfå ett yngre utseende? Inte nödvändigtvis. En kollagenbehandling kan både förbättra hudens spänstighet och den allmänna fylligheten i ansiktet. Låt oss ta en närmare titt på fördelarna med kollagen som ansiktsbehandling.

Även om vi accepterar åldrandet som en naturlig del av livet vill de flesta av oss fortfarande se fräscha ut och känna att vi har kontroll över vår hy och tidens inverkan på den. Att bevara ett naturligt och fräscht utseende är också en vanlig anledning till att många väljer att genomgå estetiska behandlingar. En studie som publicerades i Dermatology Online Journal för några år sedan visade att så många som 78 % av kvinnor vill att deras estetiska behandling ska ge dem ett naturligt och piggare utseende.Man noterade också, vilket kanske inte är så förvånande, att patienter ofta uppger att de vill se lika unga ut som de känner sig.1

Ett äldre utseende, såsom insjunkna kinder, har flera orsaker

Typiska tecken på ett äldre utseende är slapp hud, insjunkna kinder, rynkor och veck samt förlust av volym och konturer i ansiktet.

Det finns flera faktorer som bidrar till dessa förändringar i ansiktet. Om du vill återfå ett mer ungdomligt utseende kan en bra utgångspunkt vara att ta reda på lite mer om de olika orsakerna bakom ansiktets ålderstecken. Det gör det enklare att välja rätt estetisk behandling och hjälper dig även att välja en behandling som ger naturliga resultat.

Förlust av ansiktsfett kan leda till insjunkna kinder och odefinierade drag i ansiktet

Tillräckligt med ansiktsfett på rätt ställen bidrar till ett ungdomligt utseende. Det som brukar hända med fettet i ansiktet när vi blir äldre är att vi förlorar en del av det, vilket leder till minskad volym. Dessutom tenderar fettkuddarna i kinderna att sjunka ner mot käklinjen. Det kan resultera i intrycket av ett smalare ansikte, insjunkna kinder och en odefinierad käklinje.

Benresorption och skelettförändringar leder till minskad volym och definition

En annan förändring i ansiktet som kommer med åldern är att benresorptionen ökar, vilket leder till att ansiktet förlorar en del av sin volym och definition. En ytterligare effekt är att skelettet i ansiktet förändras något, till exempel sjunker våra ögonhålor ned en aning.

Kollagenförlust leder till tunnare och slappare hud

Ännu en förändring som kommer med åldern är att kollagenproduktionen avtar. Kollagen ger vår hud struktur och stöd, så den naturliga förlusten av kollagen leder till tunn och strukturellt försvagad hud.2,3 I ansiktet blir effekten av det en slapp och mindre spänstig hud.4,5 Kollagenförlusten i huden kan även bidra till att kinderna ser insjunka ut. Det är därför så många – på goda grunder – söker en behandling med kollagen för ansiktet.

 

Från slapp till fast hud: Återuppbygga kollagen naturligt

 

Alla förändringar i ansiktet som vi nämnt ovan kan leda till ett åldrat utseende. Till exempel orsakas insjunkna kinder inte bara av en slappare hud, utan det är även ett resultat av förändringar i benstrukturen och omfördelningen av fett.

Återfå volym i ansiktet med en kollagenbehandling

Vilken är den bästa estetiska behandlingen om du vill återfå ett mer ungdomligt utseende? För vissa personer är det bästa alternativet att korrigera särskilda ansiktsdrag, till exempel att använda fillers för att ge intrycket av högre kindben eller en mer definierad käklinje.

Om du besväras av slapp hud, insjunkna kinder och allmän volymförlust kan en kollagenbehandling vara ett bättre alternativ. En kollagenbehandling som täcker in ett större område av huden kommer inte bara att förbättra slapp eller ospänstig hud. Den kommer också att addera volym, eftersom den hjälper till att återställa en fylligare, fastare hud. Därför är en ansiktsbehandling med kollagen ett intressant alternativ för många som vill återfå ett mer ungdomligt utseende.

En kollagenbehandling som har använts i många år, och som även hjälper till att minska tecknen på förlorat ansiktsfett, är Sculptra®. Läs vidare för att ta reda på hur denna behandling kan hjälpa till att återfå en fast hud och förbättra volymen i ansiktet.

Läs mer om det bästa valet av kollagen för din hud i den här artikeln.

Ansiktsbehandling med kollagen: Aktivera hudens egen kraft med Sculptra

Sculptra är en injicerbar kollagenbehandling som aktiverar din huds naturliga kollagenproduktion. Den hjälper till att gradvis ersätta det strukturella stöd som går förlorat när vi åldras för att på så sätt motverka slapp hud.6–10

Genom att stimulera kollagenproduktionen förnyar Sculptra huden genom att återställa volym, jämna ut rynkor och förbättra hudens allmänna kvalitet.10–17

Sculptra är inte en filler, utan stimulerar din egen kollagenproduktion. Resultaten blir därför väldigt naturliga och håller i sig länge – upp till minst 25 månader efter den sista behandlingen.11–17

Ge volym åt ditt ansikte med en Sculptra-kollagenbehandling

Eftersom Sculptra förbättrar det strukturella stödet i huden bidrar det också till ansiktets volym. Till skillnad från fillers, som kan användas för att addera volym till ett visst område, förbättrar den ökade fylligheten i huden13–15,17 inte bara slapp hud, utan även hudvolymen över ett större område. Den här allmänt förstärkta volymen bidrar till ett mer ungdomligt utseende.

En mer mångsidig kollagenbehandling för ansiktet

Sculptra är mer mångsidig än andra kollagenbehandlingar för ansiktet, eftersom den även kan korrigera en del av den volymförlust som följer av förlorat ansiktsfett. Dessa korrigeringar kan göras genom att använda olika injektionstekniker och genom att injicera på olika djup.

På så vis förbättrar en Sculptra-behandling inte bara hudens fyllighet och fasthet med naturlig kollagenstimulering, utan den kan även kompensera för andra orsaker till volymförlust. Om du jämför den här behandlingen med flera andra kollagenstimuleringsbehandlingar på marknaden kommer du att märka att de är mindre mångsidiga.

Hur ser ett behandlingsprogram med Sculptra ut?

Sculptra innehåller mikropartiklar av ett biologiskt nedbrytbart ämne som heter poly-L-lactic acid, PLLA, som har använts i flera årtionden i resorberbara suturer och medicinska behandlingar.18,19 När PLLA-mikropartiklarna injiceras i huden aktiverar de hudens kollagenproduktion. PLLA-mikropartiklarna bryts ned och försvinner, men det nya kollagenet finns kvar.

Sculptra förnyar huden gradvis eftersom det tar lite tid för huden att producera nytt kollagen. Vanligtvis består ett kollagenbehandlingsprogram med Sculptra av tre behandlingstillfällen under några månaders tid. Under tiden kommer du successivt att märka av förbättringar i hudens fasthet och fyllighet, med ett ungdomligt och naturligt resultat som varar.

Ta reda på hur Sculptra kan hjälpa dig

Om du vill ha ett naturligt resultat som varar länge – och vill att en behandling ska åtgärda flera olika ålderstecken – kan Sculptra vara rätt val för dig.

 

Kontakta en kvalificerad behandlare i dag för att ta reda på mer om Sculptra.

Hitta en klinik som utför Sculptra-behandlingar här

 

Referenser

 1. Mandy SH. Dermatol Online J 2009;15(7):1.
 2. Farage MA et al. Adv Wound Care (New Rochelle) 2013;2(1):5–10.
 3. Quan T and Fisher GJ. Gerontology 2015;61(5):427–34.
 4. Fisher GJ et al. Arch Dermatol 2008;144(5):666–72.
 5. Werschler WP et al. J Clin Aesthet Dermatol 2015;8 (10 Suppl):S2–S7.
 6. Stein P et al. J DermatolSci 2015;78(1):26–33.9.
 7. Goldberg D et al. DermatolSurg 2013;39(6):915–22.
 8. Vleggaar D et al. J Drugs Dermatol 2014;13 (4 suppl):s29–31.
 9. MoyleGJ et al. HIV Med 2004;5(2):82–7.
 10. Bohnert K et al. PlastReconstr Surg 2019;127(4):1684–92. Bohnert K et al. använde 9 ml beredningsvolym inkl. 2 ml lidokain i sin studie gällande förbättrad hudkvalitet.
 11. Narins RS et al. J AmAcadDermatol 2010;62(3):448–62.
 12. Brandt FS et al. AesthetSurg J 2011;31(5):521–8.
 13. Nelson L and Stewart KJ. J Plast ReconstrAesthetSurg 2012;65(4):439–47.
 14. MoyleGJ et al. HIV Med 2004;5(2):82–7.
 15. Mest DR and Humble G. DermatolSurg 2006;32(11): 1336–45.
 16. Chen HH et al. JAMA Facial Plast Surg 2015;17(1):39–43.
 17. Valantin MA et al. AIDS 2003;17(17):2471–7.
 18. Stein P, Vitavska O, Kind P, Hoppe W, Wieczorek H, Schürer NY. J DermatolSci. 2015;78(1):26–33.
 19. Lowe NJ. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2006: 20(1):2–6