5 trender inom läppar

Jobba med Restylane

5 trender inom läppar

SCIN-lips

5 trender inom läppar


Under de senaste åren har läppfillers blivit alltmer populära. Tidigare har trenden varit att återskapa volymen i läpparna som med ålderns rätt förloras. Nu väljer många att framhäva sina läppar genom att förstora dem. Trender är levande och ändras hela tiden. Men vad är trendigt idag?  

För att trendspana har vi samarbetat med Sara Hosseinbor på SQIN. Hon är sjuksköterska specialiserad på läppar och kan minst 30 olika tekniker för att få läpparna naturligt fylliga och väldefinerade. Hon har tillsammans med sina Instagramföljare kommit fram till fem trender.  

 

SQIN-lips  

Detta är Saras signatur. Det som utmärker SQIN-lips är den tunna, fint markerade konturen med en tydligt markerad amorbåge. En naturlig volym och noggrant placerad filler genom hela läppen för att balansera över och underläpp (många gånger utifrån det gyllene snittet som beskrivs längre ned). SQIN-lips teknikerna tar fram och förstärker en individs egna naturliga läppar. Tanken är att förfina och inte förändra. Restylane Kysse är go-to-produkten för att åstadkomma detta resultat. 
 

SCIN-lips


”SQIN-Lips” med Restylane Kysse

 

Russian lips

Som namnet antyder kommer den stora trenden från Ryssland. Russian lips är inspirerade av ryska dockor (“matryoshka” dockor) då volymen läggs centralt - precis som på dockan längst in. Russian lips är plattare och har mer ”höjd” än de traditionella läppar. För att uppnå denna typen av resultat så utgår man från en stapelteknik där man går in genom läppkonturen (”vermillion border”) rakt ner mot läpparnas mittpunkt, alltså mitten av läppkroppen. När kanylen sedan dras ut från läppen placeras fillern som staplar för att få till ett platt och fylligt resultat. Fillern placeras centralt i läppen istället för i hela läppen för att få till höjden som eftersträvas. År 2020 var ett stort år för Russian lips och vi tror att  trenden kommer fortsätta framöver. 
 

Det Gyllene Snittet (”The Golden Ratio”)

Det gyllene snittet härstammar från den europeiska renässansen och används av arkitekter och konstnärer som ett hjälpmedel vid skapandet av deras mästerverk. Den ”perfekta” storleken på läppar börjar med en underläpp som är 1.618 gånger större än överläppen. Det betyder att överläppen är ungefär 1/3 mindre än din underläppen. Med det i åtanke, kan en erfaren injektionsbehandlare placera läppfiller på ett sätt så att balans och naturliga proportioner uppnås. Ju närmare det gyllene snittet (dvs proportionen 1:1.618) läpparna är desto vackrare blir de för ögat helt enkelt.  
 

Borttagning av felplacerad filler

 Mycket har hänt inom injektionsteknik och en naturlig look är det som önskas. ”Överfyllda” läppar är något som många väljer bort numera. Följden är att det är många som nu väljer att ta bort sina läppfillers och göra om dem mer naturligare. Fillers med hyaluronsyra (som Restylane) är temporära och kan därför tas bort hos en certifierad Restylaneklinik. 
 

Allt fler pratar om och vågar göra läppfillers, inte lika tabubelagt idag

Skönhetsbranschen växer så det knakar. Alltfler väljer att göra estetiska behandlingar av olika slag, inte bara kvinnor men även många män. Tack vare att många i Sverige väljer att göra ingrepp och även prata om de skönhetsingrepp så är uppfattningen att samhället blivit mer accepterande, speciellt när det kommer till läppfillers. 
 

Följ Sara och SQIN på @sqin.se.